Tejfölös csirkepaprikás

4 fő részére

Nehézség:

kezdőknek

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál só
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Feltesszük egy nagyobb edényt kevés olajjal, és ha felmelegedett, megpároljuk benne a hagymát. 1 evőkanál pirospaprikát szórunk bele, 3-5 másodpercig kevergetjük, majd 1-2 dl vizet öntünk hozzá, hogy ne keseredjen meg a paprika. Megsózzuk, beletesszük a combokat, és fedő alatt, lassú vagy közepes tűzön készre főzzük. Kivesszük a csirkecombokat, a visszamaradt szaftot turmixoljuk össze, az így kapott sűrű mártásba keverjük a tejfölt. Ne hagyjunk túl sok vizet a csirkén, mert túl híg lesz.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Anya írta 2009-02-06 11:14:38-kor:
A csirkepaprikásnál,a hagymát ahogy megdinszteltem,pirospaprikát,fûszert adok hozzá,és rögtön beleteszem a paprikát,paradicsomot,(vizzel nem szoktam felönteni)ezt még hagyom egy negyed órát párolodni,és csak azután teszem bele a csirkecombokat.Ettõl lesz finom-szaftos a leve,(már aki így szereti).Vizzel sohasem pótolom,így is nagyon finom lesz,még akkor is,ha csak egy egyszerû pörköltet készítünk.Nekem mindig bevált idáig.Nem szoktam liszttel keverni a csirkét,mert hígabban finomabb a leve.Én így készítem.Nokedlival vagy tésztával tálalom.